Ujevn telling

Når tellingene foregår med ulike mellomrom, må du ta hensyn til det når den samlede oppholdstida skal beregnes. Du kan resonnere slik:

Anta at biblioteket holder åpent 10-19 og at du har foretatt tellinger:

  • runde A: kl. 0915 – 10 observasjoner
  • runde B: kl. 1015 – 16 observasjoner
  • C: kl 1115 – 20
  • D: kl. 1245 – 18
  • E: kl. 1345 – 16
  • F: kl. 1445 – 15
  • G: kl. 1605 – 12
  • H: kl. 1805 – 9

Beregne midtpunktet mellom tellingene:

  • 0945 ligger midt mellom A og B
  • 1045 ligger midt mellom B og C
  • 1200 midt mellom C og D
  • 1315 midt mellom D og E
  • 1415 midt mellom E og F
  • 1540 midt mellom F og G
  • 1705 midt mellom G og H

Biblioteket åpner 0900. Vi bruker antall observasjoner

  • i runde A som et mål for belegget mellom 0900 og 0945 (= 45 min)
  • i B som et mål for belegget mellom 0945 og 1045 (= 60 min)
  • i C som et mål for belegget mellom 1045 og 1200 (= 75 min)
  • i D som et mål for belegget mellom 1200 og 1315 (= 75 min)
  • i E som et mål for belegget mellom 1315 og 1415 (= 60 min)
  • i F som et mål for belegget mellom 1415 og 1540 (= 85 min)
  • i G som et mål for belegget mellom 1540 og 1705 (= 85 min)
  • i H som et mål for belegget mellom 1705 og 1900 (= 115 min)

Samlet oppholdstid blir altså:

  • runde A: 10 * 60 min = 600 min
  • + runde B: 16 * 75 min = 1200 min
  • ..
  • + runde H:  9 * 115 min = 1035 min
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: