Hjem > . > ST 57/12: Produktiv professor

ST 57/12: Produktiv professor

De tre siste årene har Høgskolen i Oslo og Akershus produsert ca. fire hundre publiseringspoeng pr. tusen faglige ansatte.

I 2011 lå Universitetet i Bergen  på ca. ni hundre poeng pr. tusen. Rektoratet ønsker en økning til ett publiseringspoeng pr. faglig ansatt.  Men sammenlikningen halter. De gamle universitetene har jo råd til å opprettholde  prinsippet om at de vitenskapelig ansatte skal bruke halve tida tida til forskning.

Med 558 publiseringspoeng  fordelt på 549 faglig ansatte  har Universitet i Stavanger faktisk nådd målet om ett poeng pr. faglig tilsatt.

De individuelle forskjellene i produktivitet er forøvrig svært store. I Stavanger ble en fjerdedel av publikasjonene skrevet av bare ti ansatte. Den mest produktive professoren leverte så mye som ni prosent av den registrerte forskningen.

Det er nesten ikke til å tro!

Ressurser

VEDLEGG

Universitetet i Bergen 

Det nye året gir mange muligheter for å styrke UiB ytterligere som et internasjonalt anerkjent forskningsuniversitet.

  • Faglig kvalitet skal prioriteres i alle fagmiljøene. Den aller viktigste ressursen for dette er forskningstiden til de vitenskapelig ansatte.
  • At vi holder fast ved prinsippet om at alle vitenskapelig ansatte skal bruke like mye tid til forskning som til undervisning og veiledning, er et viktig grunnlag for kvalitet i både forskningen og utdanningen. …
  • Med forskningstid tilsvarende halvparten av arbeidstiden bør det være en ambisjon for alle å publisere eksempelvis minst en artikkel hvert år eller en bok hvert tredje år. 
  • Publiseringspoeng og siteringsindekser er viktige uttrykk for universitetsforskningens resultater, selv om resultatene også kommer til uttrykk på andre måter, og selv om det er store utfordringer knyttet til å telle publiseringspoeng på en slik måte at alle typer publikasjoner gir tilfredsstillende uttelling. …

Gjennomsnittlig årlig publisering ligger allerede over 0,9 poeng per ansatt, men særlig her bør det være rom for ytterligere økning. Det er dette som er temaet for denne nyttårsappellen fra rektoratet: Minst ett årlig publiseringspoeng som ambisjon for alle!

Kilde

Høy kvalitet, men lite nytenkning?
For antropologer er det viktig å gi noe tilbake til stedene man har gjort feltarbeid på. Hvis man for eksempel skriver bøker på et lokalt språk, gir dette ikke noe uttelling i form av publiseringspoeng. Før man begynte med tellekantsystemet var slik tilbakeføring av kunnskap en selvsagt del av forskningen. Nå er det blitt vanskeligere å prioritere dette.

Kilde

Reklamer
Kategorier:.
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: