Hjem > Statistikknål > ST 10/12: Trafikk og statistikk i Østfold

ST 10/12: Trafikk og statistikk i Østfold

Biblioteket ved Høgskolen i Østfold har tatt et godt grep om statistikkutvikling. Derfor får de den åttende Statistikknålen 2011.

I perioden 2008 – 2010 var Heidi Bodal med arbeidsgruppen  ”Benchmarking med bruk av resultat- og styringsindikatorer” i regi av ABM-utvikling. I 2010-2011 deltok hun også i verkstedet Statistikk i praksis.

Trafikk

Halden begynte med trafikktellinger (TTT) i mai 2009. Da var det en praksisstudent som, med assistanse fra bibliotekar Heidi Bodal, utførte tellingen.  Tellingene har fortsatt senere:

Ved høgskolens bibliotek i Halden har vi telt i november 2009, april 2010, oktober 2010 og mars 2011. Biblioteket i Fredrikstad har de samme telleperiodene som Halden f.o.m april 2010. Vi ønsker å fortsette med TTT, slik at vi til slutt har et helt studieår.

Biblioteket har sørget for at flere ansatte deltar. Det bidrar erfaringsmessig til større innsikt, engasjement og læring. Både Heidi Bodal, Siri P. Skårung, Vigdis C. Borgli og Unni Rønningen har vært med på telling og analyse av materialet. Biblioteket føyer til:

Vi kombinerer TTT med annen statistikk, slik at vi kan danne oss et best mulig bilde av hvordan biblioteket vårt er brukt, og hvordan vi kan utvikle oss best mulig for å imøtekomme behovet.

Ressurser

Samstat

VEDLEGG

Interaktivt diagram og bakgrunnstall.

At utlånet følger semesterrytmen er ingen overrraskelse – men det er greit å få det visualisert. At Fredrikstad og Halden har litt ulike årsrytmer er interessant

  • Fredrikstad ligger høyere enn Halden om våren
  • Fredrikstad ligger lavere enn Halden om høsten

Fredrikstad har 60% av utlånet om våren og 40% om høsten. I Halden er fordelingen 53% og 47%. Det har sikkert en god forklaring …

Reklamer
Kategorier:Statistikknål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: