Hjem > Statistikknål > ST 3/12: Time fikk statistikknål!

ST 3/12: Time fikk statistikknål!

Framtida er lys.

Det vokser og gror i norsk bibliotekstatistikk. De som bidrar til dette fortjener en oppmuntring. Jeg har derfor tenkt å dele ut en symbolsk belønning, i form av en virtuell stati-stikk-nål, til ti bibliotek og bibliotekarer som har gjort en spesiell innsats for statistikken  i året 2011.

Den første som får Statistikknålen 2011 er Time bibliotek i Rogaland, med Vidar Lund som biblioteksjef. Vidar har senere blitt fylkesbiblioteksjef i Rogaland og vil sikkert føre engasjementet videre. Men i fjor var det tid for Time.  Aud Søyland Kristensen er den nye sjefen.

Vidar brukte Google Docs til å publisere utlånstallene måned for måned fra 2005 til 2011 og til å lage flere grafiske famstillinger – f.eks. dette linjediagrammet.

Nålen peker på en innsats ut over gjennomsnittet. Men dette er en formativ, ikke en summativ, vurdering – som det heter i skolen.Vi har en lang vei foran oss.  Derfor vil jeg også antyde hva neste skritt kan være.

I sommer presenterte Plinius Sju grafer fra Time bibliotek. I dag – se øverst – har jeg prøvd å uttrykke utlånstallene  så tydelig som mulig, ved å kombinere stolpediagrammer (i stadig dypere grønt fra 2005 til 2010) – med et linjediagram (i svart) for 2011. Muligheten for selv å velge farger er en svært nytttig egenskap ved grafikken i Google Docs.

Time bibliotek flyttet inn i nye lokaler høsten 2010. Flyttingen skjedde åpenbart i september (nesten ikke utlån) og deler av oktober (lavt utlån). Til gjengjeld ble utlånet for november eksepsjonelt høyt.

Det flotte nye bygget –  med 1600 kvm i stedet for  630 – ga et oppsving i utlån (og også besøk).  Det grafen tydelig viser, er at utlånsveksten i særlig grad gjelder sommermånedene.  Hvorfor det er slik, må jeg spørre biblioteket om.

Gratulerer med statistikknål!

Ressurser

Plinius

VEDLEGG

Ny biblioteksjef i Time frå nyttår

Aud Søyland Kristensen

Aud Søyland Kristensen er tilsett som ny biblioteksjef ved Time bibliotek frå 01.01.2012. Ho starta som filialsjef ved Time bibliotek på Kvernaland i 1984, og flytta over til hovudbiblioteket på Bryne i 1997, der ho har vore fram til i dag. Søyland Kristensen har grunnfag i bibliotek- og informasjonsvitskap, og ein mastergrad i lesevitskap.

Vidar Lund tek over som fylkesbiblioteksjef i Rogaland fylkeskommune frå same dato.

Kilde

Reklamer
Kategorier:Statistikknål

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: