Hjem > SIP > ST 54/10: Google Docs (= SIP dag 7)

ST 54/10: Google Docs (= SIP dag 7)

Kombinasjonen av WordPress og Google Docs egner seg glimrende for å skrive, lagre, gjenfinne, oppdatere, dele og publisere dokumenter på nettet.

Regnearket i Google Docs dekker de fleste statistiske behov for tabeller og diagrammer. Det er spesielt denne funksjonaliteten vi skal se på i dag.

Ressurser

Ekstern

Eksempler

Regneark

VEILEDNING

Alle som ønsker en personlig veiledningsøkt (30-40 min) ved Tord eller Jannicke, kan ta kontakt. Det er en fordel – men ikke et absolutt krav – at du har skrevet litt om det du ønsker å diskutere – problemstillinger, data, tolkninger etc. – på bloggen din på forhånd.

bibliotekstatistikk 

ST 54/10: Google Docs (= SIP dag 7)

Kombinasjonen av WordPress og Google Docs egner seg glimrende for å skrive, lagre, gjenfinne, oppdatere, dele og publisere dokumenter på nettet.

Regnearket i Google Docs dekker de fleste statistiske behov for tabeller og diagrammer. Det er spesielt denne funksjonaliteten vi skal se på i dag.

Les mer »

ST 53/10. Begreper og indikatorer (= SIP dag 6)

Begrepene er det vi ønsker å si noe om. Statistikken er de data vi faktisk har adgang til. De statistiske indikatorene er forsøk på å bygge en bro mellom våre sterke ønsker og vår svake empiri.

Overgangen – eller brofestet  – mellom begreper og indikatorer kalles operasjonalisering. Det innebærer at begrepet gis et observerbart innhold. Med besøk mener vi (la oss si) at “en person kommer inn i biblioteket for å benytte en eller flere av bibliotekets tjenester.”

Besøk og besøk, fru Blom

Eventuelle uenigheter om hva begrepet “egentlig betyr”, dukker gjerne opp når det skal operasjonaliseres.

Bibliotekets egne ansatte kommer ikke på besøk når de kommer på jobben. Vaktmesteren kommer ikke på besøk når han skal skifte en pære. Men hva med toåringen som trilles inn av en mamma på jakt etter Knausgaard? Er gullungen på besøk? Hun blir jo kjent med bibliotekets lyder og lukter selv om hun ikke bruker en eneste tjeneste …

Les mer »

ST 52/10: SIP – plan for uke 2

Annen uke av statistikkverkstedet starter i morgen.

Hver av de ti deltakerne har formulert sitt eget prosjekt, som de skal bruker uka til å utvikle videre – med løpende veiledning fra Jannicke og Tord. Arbeidet blir dokumentert gjennom deltakernes egne blogger. På Netvibes finner du en oversikt, med lenker til de nyeste postene på hver blogg.

Hver av de fem dagene bruker vi dessuten et par timer til å lære mer om et delområde innenfor bibliotekstatistikken. Uka som kommer skal vi gjennomgå disse emnene.

  • Mandag: Fra fornuftige begreper til fornuftige indikatorer
  • Tirsdag: Systematisk bruk av Google Docs
  • Onsdag: Lokale surveyundersøkelser
  • Torsdag: Praktisk bruk av KOSTRA
  • Fredag: Webmetrikk

Les mer »

ST 51/10: Møteinnkalling

Til medlemmene av Samstat

Etter konsultasjon med organisasjonene uka 25.-29. okt er Jannicke (NBF, SIKT) godkjent som ny leder av samarbeidsutvalget etter Kari Bjørklid. Bozena Rasmussen (SFP) fortsetter som nestleder. Tord Høivik (JBI) vil fortsatt fungere som sekretær, nettredaktør og faglig rådgiver.

Les mer »

ST 50/10: Fylker med statistikk

Reklamer
Kategorier:SIP
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. 2010-11-15, kl. 15:56

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: