Hjem > Indikatorer > Invitasjon til indikatorarbeid – med svar

Invitasjon til indikatorarbeid – med svar

ABMU publiserte dette brevet på biblioteknorge:

Til fylkesbibliotekene og de større folkebibliotekene

*”Benchmarking med bruk av resultat- og styringsindikatorer”*

ABM-utvikling vil i løpet av våren 2008 etablere en arbeidsgruppe, med deltakere fra folkebibliotek, som skal utvikle et verktøy for evaluering og styring av eget bibliotek, og for sammenlikning med andre bibliotek.

Gruppen skal med bakgrunn i den pågående revidering av folkebibliotekstatistikken utvikle et sett aktuelle indikatorer for evaluering av bibliotekets prestasjon og dets plassering/stilling i forhold til andre bibliotek. En indikator kan defineres som ”et kvantitativt eller kvalitativt uttrykk for å vurdere verdien av en aktivitet/tjeneste”.

Indikatorene skal prøves ut i deltakernes bibliotek, og deres hensiktsmessighet skal vurderes.

Arbeidsgruppen skal etableres vinteren/våren 2008. Det vil bli 2-3 arbeidsmøter (i Oslo), og deltakere må regne med noe arbeid mellom møtene. Et sett indikatorer skal være tilgjenglig for utprøving i de deltakende bibliotek innen desember 2008. Etter utprøvingen vil aktuelle indikatorer bli anbefalt til generell bruk i bibliotekene.

Alle med interesse for statistikk, bruk av statistikk, evaluering og organisasjonsutvikling kan delta. Arbeidsgruppen vil bestå av inntil 10 personer og bør representere ulike bibliotek.

Det er allerede opprettet en tilsvarende gruppe for universitet- og høgskolebibliotek. Denne gruppen skal komme frem til målbare indikatorer som kan si noe bibliotekenes ”kvalitet” i forhold til NOKUTs krav til akkreditering av undervisningsinstitusjonen.

Er ditt bibliotek interessert i å delta? Benytt denne anledning til å heve bibliotekets (og egen) kompetanse.

Ta kontakt med seniorrådgiver Torill Redse, tlf. 23 117543, e-post torill.redse@abm-utvikling.no <mailto:torill.redse@abm-utvikling.no; også med eventuelle spørsmål/oppklaringer.

Svarfrist 8.februar 2008.

***

Samstat svarte 8. februar:

Hei

Flott at ABM-U jobber videre med å videreutvikle bibliotekstatistikken.

Jeg vil anbefale å ta med Tord Høivik, som er en av de i Norge som har jobbet og har kompetanse på dette med statistikk. Riktignok hører han ikke til et folke- eller fagbibliotek, men har god kontakt med og innsikt i disse. Han har også et sosiologisk perspektiv som jeg tror er gunstig å ha med seg i dette arbeidet.

Jeg vil også forslå Jørn Helge Dahl som satt i høstens arbeidsgruppe for statistikkrevisjon. Han jobber på Deichmanske bibliotek med Biblioteksvar og har god oversikt på digitale medier og bruken digitale referansetjenester. Med dette en god erfaring for å finne fram til aktuelle indikatorer på dette feltet.

Med vennlig hilsen
Kari Bjørklid
Fagforbundet/Samstat/Deichmanske bibliotek
23432814/91393775

Reklamer
Kategorier:Indikatorer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: