Hjem > Nettrafikk > Ny webstatistikk i Danmark

Ny webstatistikk i Danmark

aarhus.jpgI fjor har danskene prøvd ut et verktøy for å måle trafikken på bibliotekenes nettsteder. Tallene er interessante.

Fra Aarhus bibliotek. 

På høstparten hadde Københavns bibliotek litt over førti tusen besøk – og litt over tretti tusen unike besøkende – pr. uke. Hvert besøk omfattet typisk 4-5 sider – og tok i alt mindre enn ett minutt (medianverdi). For Odense var de tilsvarende tallene elleve tusen besøk, sju tusen besøkende, 3 til 3,5 sider og litt over et halvt minutt.

Odense har knapt to hundre tusen innbyggere -og registrerte 1,3 millioner fysiske besøk i 2006. Det tilsvarer ca. 26.000 besøk pr.uke. Det betyr at antall fysiske besøk lå mer enn dobbelt så høyt som antall virtuelle besøk – og at den fysiske oppholdstiden lå mange ganger høyere.

VEDLEGG

I referatet fra Biblioteksrådets møte 6.12.07 står det følgende præsentation af KPI-index:

En række folkebiblioteker og Biblioteksstyrelsen har i løbet af 2007 sammen med firmaet KPI-index afprøvet en fælles løsning for opgørelse af benyttelsen af bibliotekernes hjemmesider (http://bib.kpiindex.com/).

Systemet giver dels mulighed for at sammenligne benyttelse på tværs af biblioteker, og giver samtidig det enkelte bibliotek mere detaljerede oplysninger i udviklingen i benyttelsen lokalt. Der vil være en kort præsentation af både index og mulighederne for lokal benyttelsesstatistik. Desuden vil status for projektet blive præsenteret, herunder den aftalemodel, der arbejdes med.

Kontorchef Jakob Heide, Biblioteksstyrelsen og Michael Ødum og Stefan Lindor Andersen fra firmaet Visionize deltog under punktet. Jakob Heide indledte med et redegøre for den lange proces, der er gået forud med forsøg på at udvikle en ensartet opgørelse af benyttelsen af folkebibliotekernes hjemmesider.

Det har vist sig, at hverken fælles standarder eller fælles opgørelsesmetoder har givet ensartede opgørelser. Forudsætningen for at måle med KPI indeks er at scriptet ligger på domænet. Det kan dog registrere, hvor brugerne går hen, når de forlader sitet.

Herefter præsenterede Michael Ødum og Stefan Lindor Andersen systemet og deres forslag til en løsning for bibliotekerne.

Jens Thorhauge orienterede om den licensaftale, der er undervejs for folkebibliotekerne og spurgte til forskningsbibliotekernes interesse i at være med? Tove Bang, Claus Vesterager m.fl. gav udtryk for interesse og behov for et sådant værktøj. Jørgen Bartholdy gjorde også opmærksom på, at bibliotekerne selv har en stor interesse i at få et sammenligneligt værktøj.

Jakob Heide orienterede om, at systemet har været præsenteret i forskningsbibliotekernes statistikgruppe og at det er besluttet, at der bringes statistik over brugen af bibliotekernes websider, hvis det fælles værktøj benyttes. Ellers bringes ingen tal.

Reklamer
Kategorier:Nettrafikk
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: