Hjem > . > SamStat deltar i Bergen

SamStat deltar i Bergen

bergen.jpgPå Bibliotekmøtet i Bergen 5.-8. mars 2008 arrangerer SamStat seminaret Ny og bedre statistikk i samarbeid med Norsk fagbibliotekforening og ABM-utvikling.

Hustakene på bildet er fra Bergen.

Vi har beskrevet seminaret – som arrangeres fredag 7. mars 0900-1230 – slik:

Norske bibliotek har lenge hatt behov for bedre kvantitative data om sin egen virksomhet. Prosessen har startet. Våren 2006 ble KOSTRA-statistikken revidert, og våren 2007 startet ABM-utvikling opp en bredere og mer langsiktig revisjon av bibliotekstatistikken.

På dette seminaret vil tre av de sentrale aktørene presentere sine ønsker og utviklingsplaner. NFF vil ta for seg fagbibliotekene, med særlig vekt på bruk av betalingskilder. ABM-utvikling vil konsentrere seg om statistikk for åpne nettbaserte tjenester. Samstat vil se på selve utviklingsstrategien: hvordan kan vi – i løpet av de nærmeste årene – bygge ut statistikken til et godt instrument for planlegging og politisk arbeid?

Vi setter av halve tida til innledninger og resten til diskusjon og spørsmål. Vi ønsker alle som er opptatt av statistikken med på en spennende debatt!

Kvantitativ kvalitetsvurdering

To andre programposter dreier seg også om statistikk. Det gjelder for det første sesjonen Måling, kvalitetsvurdering og utvikling av fag- og forskningsbibliotek, arrangert av Universitets- og høgskolerådets Bibliotekutvalg (UHR-B) i samarbeid med ABM-utvikling.

Wanda Dole (Arkansas) og Bente Saxrud (Oslo) innleder:

 • An integrated approach to assessment and planning: a key to organizational change and improvement. Innleder: Director Wanda Dole, Ottenheimer library, University of Arkansas at Little Rock.
 • LibQUAL som verktøy i norske bibliotek. Innleder: Administrasjonsleder Bente Saxrud, Handelshøyskolen BI, biblioteket.

Tid: fredag 7. mars 1615-1745.

Trafikktellinger

Sesjonen Brukerundersøkelser og trafikktelling , som bygger på innsendte forslag (nytt av året!) har også et betydelig innslag av statistikk. Her blir det tre foredrag:

 • Brukerundersøkelser: Hva gjør folk egentlig på biblioteket?
  Foreleser: Hege Govasmark, sosiolog i Sentio Research
 • Rumenske og norske studentars bruk av bibliotek og ressursar (Rumanian and Norwegian students’ use of library and resources)
  Forelesere: Ane Landøy, Fakultetsbibliotekar v/ Universitetsbiblioteket i Bergen / Angela Repanovici, Direktør ved Central University Library Brasov
 • Lag din egen trafikktelling (Investigate the traffic in your own library)
  Foreleser: Tord Høivik førsteamanuensis v/ Høgskolen i Oslo

Tid: Lørdag 8. mars 1100-1230

Reklamer
Kategorier:.
 1. Ingen kommentarer så langt.
 1. 2008-02-17, kl. 16:48

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere like this: